mandag den 1. september 2014

Return of the living dead

Min søn har engang sagt, at det farligste dyr der findes er bedemanden. På en måde har han lidt ret – men det passer ikke alligevel...: Det farligste dyr der findes er mig, når jeg gennem længere tid har sovet alt for lidt.
Jeg bliver kortluntet (som en tre-trins raket, men uden de første to trin) jeg bliver langt hurtigere stresset, jeg spiser alt ALT for meget og værst egentlig - så bliver jeg ked af det. På den der ubehageligt kendte snigende depressions-måde, som får mig til at ryste i bukserne på den MINDST frække måde der findes.

Jeg er af natur en 8-timers pige. Og når man skal op kl. 6 og man ikke er klar til at gå i seng kl. 22 (af mange årsager) – så er det i princippet kontinuerlig undergravende virksomhed.
Men nu er det er jo ikke en ferie-koloni det her – og man reder som man har lagt – eller rettere reden bliver uglet, når man ikke har lagt. Eller noget. Og hvad gør man, når rammerne bare ikke rummer 8 timers søvn?

Hvad gør I…? Småbørnsforældre? Karriere-mennesker? Studerende med jobs?
What dælen do you do??? Passer det? Kan vi først sove når vi bliver gamle? 

Og er der nogen der ligger inde med et stort parti gaffatape, så jeg kan få øjenlågene til at side fast på det rigtige sted? (Det sagde hun også igår - og i forgårs) 

8 kommentarer:

 1. Hahahaah - kortluntet som en tretrins raket.....kan totalt godt relatere mig til dét. Sover konsekvent alt for lidt. Skal også op kl. 06 - og når jeg endelig har overstået arbejde, madlavning og -fortæring, fået unger fældet, clearet køkkenet, smurt (hade)madpakker osv er kl. 22:30, og så skal jeg først igang med alt det andet - fx arbejde, tøjvask og -sammenlægning, oprydning, evt tale med (langdistance)kæresten, motion (? - hahhaha) - så den er også altid på den forkerte side af 24, inden jeg kommer i seng. Og ja - tror bare, jeg har vænnet mig til at gå rundt i en konstant døs af træthed, som bliver midlertidig undertrykt med store kvanta kaffe - lejlighedsvis via drop. Det værste er, når ungerne skal puttes - læser ofte mig selv i søvn, før jeg får skovlen under dem.... og når jeg endlige får mig kæmpet op af dynerne og væk fra de små varme kroppe og skal ned til det ventende køkken-kaos og (hade)madpakkerne, er første stop altid køkkenskabet, hvor alt, der hurtigt kan få blodsukkeret op igen ukritisk nedsvælges (er i den anledning ikke for fin til at indtage pålæschokolade - selv det lyse (adr), inkasserede - og ofte temmelig gamle - slikposer fra børnefødselsdage, og nutella på saltstang).

  Og der er jo ikke noget, der hedder at sove længe i weekenderne, når man har mindre børn, der vågner kl. 0630 uanset hvornår de kom i seng. Tænker bare, at det handler om at overleve. Knus, Zolzikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahahaha. Jeg har selv lavet 'pålægschokolade-stunt'... Der skal en DEL til at få skovlen under mig, men jeg fik faktisk kvalme af det :-D. Sad op og sov den anden dag, mens jeg så Netflix med min søn... #dårligmor

   Slet
 2. Jeg planlægger røven ud af bukserne. Som i: Plan.Lægger. Jeg har en seddel, hvor jeg skriver næste uges to-do ned, helt ned i detaljer som "give besked om at jeg medbringer pølsehorn til fest i børnehaven", så de er samlede ét sted. Fredag laver jeg så en detaljeret to-do for den kommende uge, hvor jeg skriver dagene på, og så bare fylder på. Systemet fungerer fint, fordi man allerede ret tidligt kan se, hvor man er for optimistisk. Samtidig frigiver det for mig noget energi at have denne uge sat i system, og samtidig at have et sted at samle næste uges opgaver, så jeg ikke skal bruge energi på at huske dem. På den måde undgår jeg, at samtlige dage i en uge byder på arbejde til kl. 24. Og så har jeg nogen ting, som jeg bare har lovet mig selv ikke skal give mig stress/manglende søvn, som fx. ting, jeg synes, jeg skal se i tv, træning og kaffeaftaler. Det løser ikke alt, men det løser noget.

  SvarSlet
 3. Tak for jeres input. Godt at vide at jeg ikke sakser alene rundt derude. Mht planlægning af aktiviteter er det ligesom mit forbrug af Nutella - noget som jeg ikke er så god til at håndtere. For lidt og for meget, som man siger.
  Der går simpelthen for meget'nazi' i den.... :-D

  SvarSlet
 4. Spist ristet rugbrød istedet for Hvidt brød

  SvarSlet
  Svar
  1. Ristet rugbrød?? Ligner jeg måske en på 90 år??? :-D

   Slet
 5. Hæhæh, jeg tror det farligste er mig, i sulten tilstand. Snerrende, urimelig og småsur. Uha.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kan du bare se. Bedemanden må gå hjem og lægge sig. En træt kvinde er en farlig kvinde...

   Slet