mandag den 14. januar 2013

Det Orale Kram

Hvis lille bitch er du?

Egenomsorg. Det lyder så fint og let - men man kan åbenbart komme så meget 'ud af sig selv', at man ikke engang ved hvad man har brug for... Selskab? Tosomhed? Fred? Mad? Luft? Sex? Søvn? Og hvordan man forøvrigt får kravlet derhen, hvor der er helle - eller hvor man kan tanke op - mentalt eller fysisk?

I en del år har min egen strategi ofte været, at når jeg er træt - udmattet - ked af det - rastløs - ensom (anything goes) eller livet bare stryger mig mod hårene - så kravler jeg hen på sofaen og tildeler mig selv det jeg kalder 'Det Orale Kram'... aka snacking eller ædning af noget lækkert. Og når jeg mener 'lækkert' så er det ikke på feinschmecker måden - eller uuuuhh SPELTversionen ala  'granat-æble-med-skyr'... (Muahahaha - højlydt hånlig vanvidslatter!!) Nej, hvis det så bare var sådan det fungerede. Næh, den mindste fællesnævner for 'noget lækkert' er sådan set bare at det indeholder rigelige mængder af sukker, salt, fedt, mel - eller endnu bedre - alle fire ting.

Og så får jeg det... Det Orale Kram. Som et par store stærke omsorgsfuld arme, der kommer indefra ud af ingenting og omfavner. Elsker mig lige som jeg er her og nu. Et kort øjeblik af total velbehag & ro... fornemmelsen af at være i vater. 

Mellem 2 og 20 minutter efter er følelsen væk igen. Som en lille svalende brise en sommerdag. Et flygtigt kys. Og. Så. Ingenting. Igen... Det Orale Kram er en uhyre falsk ven. Rusen er kort og langtidseffekterne er deprimerende. 
Og når nu det er erfaringen - så kan man jo godt tillade sig, liiige at kigge den strategi efter i krogene og spørge: Hvad fanden er det der sker??? Og hvordan får jeg fingre i noget der FØLES som Det Orale Kram, men som så ikke har den effekt at man bliver bollefed og ender med at ligne en strandvasker med puls...?

Suggestions anyone??  (Udover forslag som..: En god gang massage, eller en ansigtsbehandling eller en shoppingtur. Jeg er jo 'forhrelvet' ikke lavet af guld!)

Så altså. Jeg er igang med at prøve at reboote min krop (det er nørdisk for 'nulstille'). Lidt træning er det blevet til - eller en del faktisk og det har faktisk været godt. Bagefter. 
Det betyder også, at jeg har skruet ret meget ned for 'noget lækkert' om aftenen og at jeg lænker mig selv til mit skrivebord i løbet af dagen, når kollegerne samles om kage eller franner. Så sidder jeg der og tænker 'tynde tanker' og ser ud ligesom Edvard Munchs 'Skriget' inden i.

Jeg er standhaftig. Endnu. Effekten er ikke udeblevet, så jeg ranker ryggen og forsøger at klappe mig selv på skulderen. Hvem ved? Tænk hvis man en dag kunne gi' sig selv den der kæmpekrammer og ikke vente på at den kom udefra. Indtil den dag, må jeg leve med at jeg indimellem tænker: 'Sugar. I'm your bitch'. (Det sagde hun også igår) 


7 kommentarer:

 1. Åh mand, kender det kun alt for godt. Det er virkelig en hård proces, men jeg overlevede på viljestyrke og prøvede at læse bøger om aftenen i stedet for at ligge og stene fjerner. På arbejdet havde jeg yoghurt med frisk frugt med, som jeg kunne hive frem (ved godt det absolut ikke er det samme og der er blevet suget masser af næring ud af div. kager mv.)
  Håber det bedste for dig. Det bliver nemmere. Promise!

  SvarSlet
 2. Pepsi Max - smager sødt og fylder i maven
  Stærke (!) bolcher - hold længere og der er grænser hvor mange man kan spise uden at få ondt i maven
  Sukkerfrie gajoler
  Mandler & rosiner
  Vindruer
  Mørk mørk chokolade - som faktisk ER sundt i små mængder, og tager meget at sukkertrangen bare med to stykker

  SvarSlet
 3. Takker for begge svar. Det skal nok gå... har følelsen af at blive lidt mere sej for hver dag der går og hver dag jeg står imod. Og så meget mere glæder jeg mig til weekend med lidt løsere tøjler...

  Pepsi Max er en rigtig god redningsplanke!!

  SvarSlet
 4. Du ER sej, Trine! Men for fanden en kamp med den afdeling, du er i: I spiser jo kage hver eneste gang, man kommer forbi. ;-)

  Hvis du en dag finder konkurrencegenet frem og får lyst til at dyrke en én mod én-sport (hvor man IKKE slår på hinanden), så er jeg klar.

  Så kan vi også komme til at se noget bedre ud til næste julefrokost end på det billede, du sendte i dag. ;-)

  SvarSlet
 5. Hej Trine - jeg æææææælsker det kram. Og jeg har ikke afskaffet det. Men jeg prøver at spise nogenlunde rene ting, og når jeg er særlig god ved mig selv laver jeg müsli af nødder og honning og masser af vanilje og spiser det på skyr, youghurt eller allerhelst (det er MEGET BEDRE end det lyder) HYTTEOST. Megagod og mættende snack med den totalt samme fornemmelse som rå mængder af marabou. I kid you not. Og jeg er sukker og koffeinafhængig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan man mon hælde pepsi max på hytteost?? 'Da jeg var barn' (dengang i fattig-firserne) solgte IRMA hytteost med kirsebærsovs. DET var nice!! Og ellers så forsøger jeg også at få mere 'gode og rene' ting ind i min kost og fremfor alt være mere SELEKTIV - det skal vist i sidste ende skal være min ledestjerne - ikke bare at hælde 'crap' indenbords
   Yngste søn og jeg laver fx nogle fantastiske rødebede juicer :-).

   Slet
 6. Frosne vindruer. Uden kerner :)

  SvarSlet