mandag den 10. juni 2013

Internationalt samfund.... I ringer bare.

Der findes skalaer over mange ting. Mest sådan banebrydende, voldsomme og katastrofale ting. Jeg nævner i flæng; Richterskalaen, som man bruger til at måle jordskælv udfra... Fujita's tornadoskala - som er opdelt i en række klasser fra F0-F5, hvor F5 er de kraftigste og mest alvorlige og -F50 er en prut i en flaske (Eeeej. Det sidste var gas :-D...!) - og lad os nu ikke glemme INES skalaen - International Nuclear and Radiological Event Scale, som bruges til at måle radioaktive udslip... (man fristes til at vende tilbage til prutten).
 
Men helt ærligt... Er det kun mig der synes at det er 'hullerne i osten' og 'jo værre jo bedre' der ligesom kategoriserer ovenstående...??
 
HVORFOR er der ikke nogen der får fingeren ud - og laver en skala over fx forelskelse... ("Jammen Karen, jeg siger dig, han er simpelthen en L9'er. Jeg er helt rundt på gulvet". ... eller ... "Sorry lækkerbuks. Jeg står af bussen her - du er kun en L2'er''). Jeg mener DET ville sgu da give mening. Og være brugbart. Så kæmpe ja-tak til det.
 
Eller hvor godt noget smager? En klassisk Rød Coke - den kommer fx ALDRIG under Smg3. Men kan variere fra at være en Smg3,1 i lunken tilstand og uden brus. Men med den rette temperatur ramme den Smg4,99.... (Smg0 er ligesom at stikke tungen ud af vinduet - Smg5 er det optimale). Ål og kål ligger per definition altid i negative tal... 
 
Eller en skala over kedsomhed...? Sult? Træthed? Sex? Forventninger? Mavefornemmelse? Humør...?

Jeg er IT15 på InternationalTræthedsskala, som går fra IT1 til IT20 - hvor IT1 er mega fresh og IT20 er skindød. Tilgengæld er der positive udslag på HappY-meteret.

1 kommentar:

  1. Det er satme det klogeste jeg længe har hørt - vi mangler også en over træthed...

    SvarSlet